BIG FOOT MAMA

Sedmi album gredo fantje s Pakom snemat pozimi leta 2012 v navdiha poln Berlin. Plošča Izhod, ki izide maja, naleti na odlične odzive kritikov in poslušalcev in že v prvem tednu zasede prvo mesto slovenske prodajne lestvice. Na promociji študentje likovne pedagogike PEF predstavijo svoje slike, ki so jih naslikali na podlagi besedil z Izhoda. Uspešnice Slab spomin, Nor sigurno ne in Užitek na replay beležijo pogosto radijsko predvajanje, uspeh plošče Izhod pa leto kasneje Bigfooti počastijo z vnovič polnimi Križankami. Rdeča nit koncerta je tokrat šest mladih glasbenikov, zbranih na natečaju 5 ta hudih, ki z Bigfooti na instrumentih in vokalu odigrajo vsak po en komad.

Poleti 2013 dobi Big Foot Mama posebno čast – med nastopom na festivalu Pivo & cvetje v Laškem se jim na odru pridruži legenda ameriškega bluesrocka Warren Haynes, s katerim skupaj odigrajo priredbo Rockin’ in a Free World. Promocija Izhoda se konča z videospotom za akustično balado Kratek stik leta 2014. In tako pride leto 2015, v katerem Big Foot Mama slavi 25 let delovanja. Praznovanje se začne s koncertom v berlinskem klubu Bassy. Sledi izid jubilejnega singla Nove zmage, ki ga “posvoji” Košarkarska zveza Slovenije in postane nova himna slovenske košarke. Pesem izide septembra na dvojni zbirki največjih uspešnic Big Foot Mame Let 25, višek praznovanja pa se zgodi 2. oktobra 2015 z velikim koncertom, ki ga Big Foot Mama sprva napove za malo dvorano Hali Tivoli.

Ker vse vstopnice poidejo dva meseca pred koncertom (še brez plakatov), Bigfooti koncert preselijo v veliko dvorano. In ker tudi te poidejo, koncert preselijo v Areno Stožice. Dve-in- pol-urni pregled celotne kariere Big Foot Mame, ki ga popestrijo številni glasbeni gostje, ki so z Bigfooti sodelovali v teh 25 letih, pride počastit 8000-glava množica različnih starostnih generacij. Big Foot Mama postane prvi slovenski rock bend, ki razproda največjo koncertno dvorano v Sloveniji. Mediji poročajo o zgodovinskem prazniku slovenskega rock’n’rolla.