BQL je slovenski pop duo s Prevalj, ki deluje od leta 2016. Sestavljata ga brata Rok (vokal, klavir) in Anej Piletič (vokal, kitara). Sta prva slovenska izvajalca, ki se jima je na uradni slovenski tedenski glasbeni lestvici SloTop50, ter do zdaj tudi edinima uspelo z vsaj dvema singloma uvrstiti na prvo mesto: “Muza” je bila na vrhu lestvice en teden, “Heart of Gold” pa skupaj štiri tedne.

Junija 2016 sta pod imenom BQL (gre za “kratični” zapis fraze be cool) izdala svoj prvi singel »Muza«, akustično pop pesem z elektronsko podlago. Nastala je v sodelovanju z avtorjem in producentom Raayem in njegovo ženo Marjetko Vovk (Maraaya), ki sta ju vzela pod svoje okrilje. »Muza« je postala eden največjih domačih radijskih hitov leta, saj je bila četrta najbolj predvajana domača pesem v letu 2016.

Na uradni slovenski lestvici SloTop50 je zasedla prvo mesto na tedenski lestvici, celoletni lestvici pa je zasedla 21. mesto.[9][10] Zanjo sta posnela tudi videospot, ki je bil na Youtubu premierno predstavljen 1. septembra 2016.

Na Emi 2017 sta nastopila s svojim drugim singlom »Heart of Gold«.[11] Pesem je v enem tednu prejela več kot 370 tisoč ogledov (na YouTubu). Na EMI sta prejela največ glasov gledalcev, vendar sta bila pri žiriji šele četrta, kar ni bilo dovolj za zmago na EMI 2017. Skupno sta končala na drugem mestu. To je že njun drugi singel, ki je na uradni slovenski tedenski lestvici SloTop50 zasedel prvo mesto, kar jima je uspelo kot prvima slovenskima izvajalcema.