COVERLOVER

„Naredimo skupino, ki bo igrala rockglasbo po naši izbiri, željah in občutkih, ki bo uživala ob igranju svetovnih uspešnic in svojo energijo delila s čimveč poslušalci med nastopi v živo,“ se je glasila uvodna iniciativa skupine CoverLover.

„Kaj pa, če začnemo po pravilih stare šole – sestavimo repertoar coverjev, igramo komade, v katerih resnično vsi uživamo in s koncertnimi nastopi prepričamo poslušalce,“ je na glas razmišljal Aleš Uranjek (glasbeni menedžer in bobnar, Šank rock, Yogurt …) „Ja, ampak sčasoma dodamo avtorski pristop in svoj kreativni del zgodbe,“ je nadaljeval Simon Vadnjal (pevec in kitarist, Superlizo, Dropped D …). „Pravzaprav res – vrsta bendov je na začetku zgodbe začela s coverji, tople vode pri tem ne bomo odkrili.

Mogoče je trenutno pri koncertiranju v Sloveniji inflacija avtorskih projektov, bendov, pevk in vseh mogočih talentov, po drugi strani pa ljudje pogrešajo rockkoncerte z bendom, ki zna narediti žur,“ je dodal Niko Jug (basist, Alya, OKO – Pavle Kavec trio …). “Vsak glasbenik veliko svojega časa preživi ob preučevanju in poslušanju znanih in legendarnih komadov, super bi jih bilo igrati na odru z dobro ekipo,“ je sklenil Jure Golobič (kitarist, Omar Naber, Makeup2 …). „Sex on fire! Kaj pa U2? Jaz bi kaj od Blur. Obvezno Jet – Are you gonna be my girl!“ so začeli padati predlogi.